Sam Dekker i Tyler Ennis u Turk Telekomu

Sjajna pojačanja za istanbulski tim

Sam Dekker i Tyler Ennis u Turk Telekomu

Turk Telekom u kratkom vremenskom roku završio je dva sjajna pojačanja. 

Istanbulski klub je u svoje redove uspio dovesti sjajnog combo beka Tyler Ennisa koji ima i euroligaško iskustvo, te krilo Lokomotiv Kubana Sema Dekkera kojeg su ciljali i neki euroligaški timovi. 

Dekker je bio kontaktiran od strane Maccabija i Panathinaikosa ali se na kraju odlučio za ambiciozni istanbulski klub koji pravi odličan tim i koji će sigurno biti jedan od kandidata za osvajanje FIBA Champions League. Ovaj košarkaš bio je 18. pick drafta 2015 godine a iza sebe ima više od 200 NBA utakmica u dresovima Rocketsa, Clippersa, Cavaliersa i Wizardsa. 

Kanađanin Ennis također je prošao nekoliko NBA klubova a u sezoni 2018-2019 igrao je za Fenerbahce. 

Top Komentari

Sukedzo
Turk Telekom je tim iz Ankare. Da mi je samo znati odakle vi prepisujete.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi