Samir Šehić dobio poziv u reprezentaciju Bosne i Hercegovine

Bosnić pozvao krilnog centra

Samir Šehić dobio poziv u reprezentaciju Bosne i Hercegovine

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine će od ljeta u svojim redovima imati još jedno novo ime.

Selektor košarkaških Zmajeva Vedran Bosnić, pozvao je na ljetne pripreme igrača univerziteta Tulane Samira Šehića.

Radi se o 22-godišnjem krilnom centru koji se godinama povezivao sa nastupom u dresu Bosne i Hercegovine. Poziv seniorskog tima sada je i stigao i Šehića od ljeta gledamo u dresu naše reprezentacije.

Ovaj mladi košarkaš iza sebe ima zaista dobru sezonu na univerzitetu Tulane. Prosječno je ubacivao 12.3 poena i hvatao je 7.7 lopti po utakmicu.

Radi se o igraču koji ima jako dobar šut, pa je protekle sezone šutirao čak 45 posto iz igre i sigurno je da će imati šta da pokaže.

Šehić se prijavio i za predstojeći NBA draft. Odlučio je da napusti koledž i da krene u profesionalnu karijeru, a ostaje da se vidi gdje ćemo ga gledati naredne sezone.

Podsjetimo, košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine će tokom ljeta imati okupljanje talentovanih košarkaša iz svih dijelova svijeta.

Bit će odigran turnir u Kini, gdje će selektor Bosnić u nakoliko dana imati šansu da vidi ima li kvaliteta u nekim novim momcima, kako bi ojačao tim pred kvalifikacije za Eurobasket.

Ciklus kvalifikacija za Evropsko prvenstvo traje od 25. novembra 2019. godine, pa sve do 23. februara 2021.

Top Komentari

Zoilomas
Mali je dobar skroz
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi