Samo Vasiljević slavio

HEBA liga 13. kolo

Samo Vasiljević slavio

Osim Ikarosa preostala dva tima u Heba ligi u kojima nastupaju naši košarkaši pretrpjela su poraze. Dramas od Aegeana i Kavala od Panioniosa. Samo je dakle Vasiljevićev Ikaros slavio i bio bolji od AEK-a u 13. kolu prvenstva Grčke.

Kavala je izgubila na gostovanju kod Panioniosa (87:64). Naš igrač u Kavali, Muhamed Pašalić bio je jedan od boljih igrača u ekipi sa kojom nastupa. Za 25:10 minuta postigao je 10 poena (šut iz igre, za dva 2/2, za tri 2/4). Pašalić je ostvario i jedan skok uz dvije asistencije. U sastavu pobjednika Timpler je postigao 20 poena.

Baš kao Pašalić i Bavčić je bio jedan od boljih igrača u Dramasu, koji je poražen od Aegeana na svom terenu (67:79). Bavčić je imao zapaženiju minutažu i za 33:45 minuta je postigao 16 poena i 5 skokova. Dramas je bio raspoložen za igru samo u prvom poluvremenu (14:11), sve ostalo pripalo je gostima, za koje je Dedas upisao 20 poena.

Ikaros je pobijedio AEK (82:70), a Saša Vasiljević je za 15:44 minuta postigao 6 poena.

Panathinaikos je bio uspješniji od Colossosa na gostovanju (71:81). Perperoglou je bio najprecizniji sa 18 poena, dok je Batiste dodao 13 poena.

Olympiakos je savladao Ilysiakos (77:73) uz 20 poena Printezisa, dok je Aris bio bolji od Peristerija (71:66)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.