Šampion razbijen u Texasu
Houston Rocketsi se smatraju glavnim pretendentom za naslov NBA prvaka, ali njihov ulazak u novu sezonu je izuzetno slab

NBA liga

Šampion razbijen u Texasu

M. Šljivak

Samo tri utakmice NBA lige odigrane su u noći sa četvrtka na petak, a vrijedi svakako izdvojiti veliki derbi Zapadne konferencije u kojoj su Houston Rocketsi na svom parketu razbili Golden State Warriorse rezultatonm 107:86.

Tim iz Texasa i ove sezone ima samo jedan cilj - skinuti Warriorse sa trona, pa su tako sinoć bili motivisaniji nego inače.

Aktuelni šampioni nisu isti tim bez Stephena Curryja i to je bilo vidljivo i sinoć. Osim uvodnih minuta u kojima su imali prednost, ostatak meča su proveli u rezultatskom zaostatku i četvrti poraz sezone je bio jednostavno neizbježan.

Na kraju su Rocketsi slavili pobjedu od 21 poena razlike, a do trijumfa ih je vodio James Harden sa 27 poena, ali uz očajan šut iz igre (8 - 23).

Sa druge strane Kevin Durant je ubacio 20 poena, a interesantno da je glavni igrač Warriorsa ispalio samo 15 lopti.

Los Angeles Clippersi su u Staples Centru pobijedili San Antonio Spurse 116:111, dok su Denver Nuggetsi razbili Atlanta Hawkse 138:93.


NBA četvrtak:

Houston - Golden State 107:86 (Harden 27p / Durant 20p)
Denver - Atlanta 138:93 (Hernangomez 25p / Lin 16p)
LA Clippers - San Antonio 116:111 (Williams 23p / DeRozan 34p)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi