Prvacima dovoljni Durant i Thompson, pobjede Rocketsa i Cavsa
Ponuda utakmica u najjačoj ligi svijeta sinoć nije bila naročito bogata, ali se igrala jako dobra košarka (Foto: EPA)

NBA utorak

Prvacima dovoljni Durant i Thompson, pobjede Rocketsa i Cavsa

M. Šljivak

Samo tri utakmice NBA lige odigrane su u noći sa utorka na srijedu, a do pobjeda su došle ekipe Golden Statea, Houstona i Clevelanda.

Aktuelni NBA prvaci Golden State Warriorsi su u svojoj Oracle Areni teže od očekivanog savladali Atlanta Hawkse rezultatom 110:103.

Ponovo u ovom meču nije bilo lakše povrijeđenog Stepha Curryja, Draymond Green je suspendovan od strane tima za ovaj meč zbog sukoba sa Kevinom Durantom, ali bez obzira na sve probleme Warriorsi su na kraju ostvarili 12. pobjedu sezone.

Do nje ih je vodio Kevin Durant sa 29 poena, ali uz slab šut iz igre (9/23), Klay Thompson je ubacio 24 košea, a istakao se i Queen Cook sa 18 poena.

Kod Hawksa najefikasniji je bio ove sezone sjajni Taurean Prince koji je meč završio sa 22 poena.

Derbi večeri je odigran u Pepsi Centru u Denveru gdje su domaći Nuggetsi poraženi od Houston Rocketsa 99:109.

Tim iz Texasa je ovaj meč prelomio u finišu treće dionice. Stvorili su dvocifrenu prednost koju do kraja meča nisu ispustili i došli su do trijumfa.

Houston su do pobjede u Denveru vodili Clint Capela sa 24 poena i devet skokova, te James Harden je ubacio 22 poena i imao je 11 asistencija, dok je Chris Paul ubacio 21 poen. Interesantno je da su Rocketsi u ovom meču koristili samo osam košarkaša.

Kod Nuggetsa je najfikasniji bio Monte Morris koji je ubacio 19 koševa.

Do druge pobjede u sezoni došli su Cleveland Cavaliersi koji su na svom parketu iznenađujuće razbili Charlotte Hornetse rezultatom 113:89.

Išao je Cavse sinoć šut pa su imali čak 53 posto šuta iz igre od čega preko 54 procenta su šutirali trojke (13/24) i nije nikakvo čudo što su na kraju slavili pobjedu.

Do nje ih je vodio Jordan Clarkson sa 24 poena, dok je Jeremy Lamb na drugoj strani kod Hornetsa ubacio 22.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi