Šampioni odbili dolazak kod Donalda Trumpa
Virginia ne želi na prijem u Bijelu kuću

Zanimljivi su razlozi njihovog nedolaska

Šampioni odbili dolazak kod Donalda Trumpa

E. Dindić

Košarkaši tim Univerziteta Virginia odbio je poziv predsjednika Donalda Trumpa da posjeti Bijelu Kuću, dok je sa druge strane ženska šampionska ekipa Univerziteta Baylor prihvatila poziv. 

Trener Virginie Tony Bennett na društvenim mrežama je napisao da je razlog ne dolaska na prijem kod predsjednika unaprijed preuzete obaveze košarkaša, jer neki se spremaju za NBA draft, dok drugi su završili svoje obaveze prema univerzitetu, te ne mogu doći u tradicionalnu posjetu Bijeloj kući.

"Moraćemo uz dužno poštovanje da odbijemo poziv", napisao je između ostalog Bennett.

Košarkaš ovog Univerziteta DeAndre Hunter bio je mnogo direktniji od svog trenera.

"Ne hvala Trumpe", napisao je na društvenim mrežama.

Košarkašice Baylora će posjetiti Bijelu kuću i tako biti prvi ženski tim koji proslavlja titulu u Bijeloj kući za vrijeme njegovog mandata.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi