San Antonio bolji od New Yorka, Milwaukee od Minnesote

NBA liga

San Antonio bolji od New Yorka, Milwaukee od Minnesote

Košarkaši San Antonio Spursa porazili su na svom terenu ekipu New York Knicksa rezultatom 119:107.

Domaći tim je nakon prve četvrtine vodio rezultatom 32:24, da bi se New York u drugoj dionici vratio u igru pa se na pauzu otišlo pri rezultatu 54:53 za Spurse.

U nastavku utakmice je prednost domaćeg tima postepeno rasla, ali se New York nije predavao i bio je u egalu praktično do momenta kada je početkom posljednje četvrtine San Antonio napravio veliku seriju i od 88:82 stigao do +17 (99:82) i time riješio pitanje pobjednika.

Do kraja su domaći rutinski priveli posao kraju i proslavili pobjedu rezultatom 119:107, koja se od njih i očekivala.

Najefikasniji igrač pobjedničkog tima ali i utakmice bio je Aldridge sa 25 poena, a slijedio ga je dvojac iz New Yorka - Beasley sa 23 i Porzingis sa 18 poena.

Siguran domaćin bio je i Milwaukee, koji je savladao Minnesotu rezultatom 102:96. Iako su gosti dobrim dijelom utakmice bili u prednosti, Bucksi su zahvaljujući sjajnoj posljednjoj dionici u kojoj su slavili sa 27:12 došli do važne pobjede.

Bledsoe je sa 26 minuta bio prvo ime susreta, a slijedilisu ga Antetokounmpo i Towns sa po 22 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi