Spursi sigurni protiv Netsa, Bullsi iznenadili Buckse

NBA liga

Spursi sigurni protiv Netsa, Bullsi iznenadili Buckse

Košarkaši Chicago Bullsa večeras su porazili Milwaukee Buckse sa 115:106 u okviru NBA lige. Bila je ovo prva pobjeda za Bullse nakon dva meča i poraza od Clevelanda i Bostona. 

Meč je dobro počeo po domaću ekipu koja je brzo stigla do prednosti od sedam poena koju je do kraja prve dionice povećala na devet. Ipak, Bullsi se veoma brzo vraćaju u meč i do kraja prvog poluvremena uspijevaju da preokrenu rezultat te se na odmor odlaze pri rezultatu 56:53 u korist gostiju.

U trećem periodu ekipe su se smjenjivale u vodstvu, da bi Bullsi tek u posljednjoj dionici uspjeli da dobiju utakmicu jer su taj period igre riješili u svoju korist rezultatom 32:23. Do trijumfa ih je vodio Nikola Mirotić sa 24 poena i osam skokova, dok je Kris Dunn dodao četiri poena manje, ali i čak 12 asistencija. Kod poražene ekipe efikasniji od ostalih bio je Grk Giannis Antetokounmpo sa 28 poena.

U ostalim utakmicama Miami je na krilima Josha Richardsona, koji je ubacio 20 poena, slavio kod Orlando Magica sa 107:89, dok su San Antonio Spursi slavili protiv Brooklyn Netsa sa 109:97. Spurse je do trijumfa predvodio Kawhi Leonard sa 21 poenom, dok je 20 poena ubacio LeMarcus Aldridge. Dobar je bio i Pau Gasol sa 15 poena i 12 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi