San Antonio savladao Memphis, Dallas bolji od Clippersa

Aldridge ubacio 15.000 poena u karijeri

San Antonio savladao Memphis, Dallas bolji od Clippersa

D. Rakanović

San Antonio je večeras na domaćem terenu savladao Memphis Grizzliese sa 97:90. 

LaMarcus Aldridge predvodio je Mamuze do pobjede sa 23 postignuta poena, uz osam skokova. Aldridge je večeras došao do 15.000 postignutih poena u NBA karijeri. 

Kawhi Leonard ga je pratio sa 19 poena. U poraženoj ekipi Mike Conley je postigao 22 poena. Dvocifren je još samo bio Marc Gasol sa double-double učinkom od 13 poena i 10 skokova.

Dallas je u uzbudljivoj utakmici punoj preokreta savladao LA Clipperse sa 97:95. 

Utakmica je bukvalno riješena u posljednjoj sekundi, kada jedno od dva slobodna bacanja postiže Matthews. Imali su Clippersi 0.9 sekundi da pobijede, ali je šut JJ Redicka bio neprecizan. 

Dallas je predvodio Seth Curry sa 23 poena. Harrison Barnes je dodao 21, a Dirk Nowitzki 14 poena. U poraženoj ekipi Blake Griffin se istakao sa 21 poenom. DeAndre Jordan je imao double-double učinak sa 14 poena i 18 skokova, a Cris Paul je ubacio 15 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti