Igrač uposlenicama pokazivao genitalije, odmah je stigla reakcija kluba

Skandal u svijetu sporta

Igrač uposlenicama pokazivao genitalije, odmah je stigla reakcija kluba

Haris Zilić

Nevjerovatan skandal trese NBA ligu. Sezona se lagano zakuhala, ali čini se da van dvorane i parketa neki igrači nemaju ni trunku stida i srama, čemu svjedoči posljednji potez košarkaša San Antonio Spursa. Skoro cijela država se digla na noge.

Talentovani Josua Primo je prošle sedmice raskinuo ugovor sa Spursima. Tačnije klub je dao otkaz pomenutom košarkašu, a svi su bili u čudu jer je mladi Primo među najtalentovanijim NAB košarkašima i bio je 12. pick na draftu.

Nakon nekoliko dana zatišja vodeći američki mediji među kojima je ugledni ESPN otkrili su pozadinu svega.

Mladi košarkaš je uposlenicama u klubu pokazivao genitalije, nakon čega je jedna od radnica u administrativnom odjelu Spursa prijavila skandalozno ponašanje Primoa.

Navodno je Primo u više navrata izlagao golotinju uposlenicama u Spursima među kojima je većina radila u administrativnom, a neke i u PR sektoru kluba.

Oglasi

Zbog navedenog slučaja jedna od žena iz Spursovog ureda angažovala je advokata oko cijelog sčlučaja i podginuta je tužba za seksulano uznemiravanje protiv talentovanog košarkaša.

Nije prvi put da američki sprotisti imaju u svojoj bigorafiji slične tužbe. Prije nekoliko sezona NFL igrač Deshaun Watson susreo sa istom situacijom, ali za razliku od Primoa on je seksualno uznemiravaju djevojke iz klupskog plesnog kluba.

San Antonio je odmah raskinuo ugovor, a umjesto košarke Primo se sada treba pozabaviti svojim mentalnim zdravljem.

Priznao je nakon svega da ima traume od djetinstva, nije iznosio o čemu je tačno riječ.

Iz San Antonio Spursa naveli su da je odluka o raskidu ugovora najbolja za igrača i klub, tako će Primo već sa 19 godina imati skandalozan dio u svojoj igračkoj karijeri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi