San Antonio teškom mukom izborio drugu pobjedu u finalu

Spursi poveli 2:0 u finalu Zapadne konferencije

San Antonio teškom mukom izborio drugu pobjedu u finalu

Sinoć je u NBA ligi na rasporedu bio drugi susret finala Zapada u kojem igraju San Antonio Spursi i Memphis Grizzliesi. 

Spursi su nakon produžetka slavili rezultatom 93:89. Prvih 12 minuta proteklo je u izuzetno lošoj i tvrdoj igri obje ekipe, a domaćin je imao minimalnu prednost na isteku perioda. Spursi su vodili 15:13. 

U drugoj četvrtini budi se San Antonio. Mamuze su zaigrale mnogo bolje, što se osjetilo i na igri Spursa i na rezultatu sa kojim se otišlo na odmor u Teksasu. Spursi su imali prednost od 15 poena, vodili su 46:31. 

U trećoj četvrtini mnogo bolja košarka na obje strane. Igrala se run&gun košarka, a u ovom periodu smo vidjeli čak 63 poena. Memphis je smanjio zaostatak, pa se u posljednjih 12 minuta ušlo sa vodstvom Spursa od 12 poena.

Uspjeli su Grizzliesi to nadoknaditi u odlučujućoj četvrtini. Limitirali su Spurse na svega devet poena, zahvaljujući sjajnoj igri u odbrani. Ipak u dodatnih pet minuta bolje se snalaze domaći i odnose pobjedu 93:89. 

San Antonio koji sada ima prednost od 2:0 u ovoj seriji i sigurno korača ka velikom finalu do pobjede je vodio Tony Parker sa 15 poena i nevjerovatnih 18 asistencija. Duncan je dodao 17 poena uz devet skokova. 

Kod gostiju po 18 poena ubacili su Bayless i Conley, dok su sjajni bili i Randolph, kao i Gasol. Španac je u porazu svoje ekipe postigao 12 poena uz 14 skokova, dok je Randolph dodao 15 poena, uz 18 skokova. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti