San Pablo Burgos prejak za Igokeu, bh. tim bez plasmana u četvrtfinale

Domaći upisali sigurnu pobjedu

San Pablo Burgos prejak za Igokeu, bh. tim bez plasmana u četvrtfinale

E. Čaušević

Košarkaši Igokee poraženi su večeras u gostima protiv San Pablo Burgosa sa 83:71 u meču petog kola Lige prvaka.

Bh. klub doživio je četvrti poraz u grupnoj fazi zbog čega je jasno da San Pablo Burgos i Tenerife iz ove grupe idu dalje, dok se Igokea i Riga opraštaju od takmičenja.

Domaći su od samog početka bili dosta bolja ekipa, te su nakon prve četvrtfine vodili sa 29: 17.

Igokea je bila nešto slabija i u drugoj četvrtini što su protivnički košarkaši iskoristili, te se na poluvrijeme otišlo kod rezultata 46:29 za ekipu San Pablo Burgosa.

Igokea je bila nešto bolja u drugom poluvremenu, ali to nije bilo dovoljno da se vrate u meč. Domaći tim je kontrolisao rezultat i na kraju je uspio da slavi sa 83:71.

Domaće je do pobjede vodio Vitor Benite sa 19 poena, dok je Dejan Kravić ubacio 16 poena. U ekipi Igokee istakao se Anthony Clemmons sa 19 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi