Košarka će se igrati na Santiago Bernabeu
Foto - EPA

Ozbiljno se razmišlja o ovom potezu

Košarka će se igrati na Santiago Bernabeu

M. Šljivak

Španski mediji objavili su danas kako bi se košarkaške utakmice Real Madrida mogle od naredne sezone igrati na stadionu Santiago Bernabeu.

Čuveni stadion uskoro će dobiti novi izgled. Na njemu će biti i pokretni krov, pa će se pored fudbalskih utakmica na njemu moći igrati i dvoranski sportovim.

Kako navodi RAC1 ozbiljno se razmišlja da košarkaški klub Real Madrid svoje utakmice igra na stadionu Santiago Bernabeu jer će imati odlične uslove za to.

Sa druge strane AS donosi vijest da bi se ovako nešto moglo desiti, ali da se košarkaška sekcija neće definitivno preseliti na Bernabeu.

Ovaj list navodi da bi se određene utakmice mogle igrati na ovom stadionu i to finalni turniri Eurolige, završnica Kupa Kralja, prvenstva Evrope i Svijeta, te prijateljske utakmice protiv NBA timova.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Kapacitet Santiago Bernabeua je 81.000 sjedećih mjesta. Za košarkaške utakmice bi vjerovatno moglo stati još više navijača i vidjet ćemo hoće li se košarka zaista igrati na ovom stadionu.

Radovi na Bernabeu trebali bi se završiti za dva do tri mjeseca, pa će nakon više od godinu i po i fudbaleri Reala zaigrati na svom terenu.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bk123
Gdje smo mi u p....ma.... Kod nas je vrhunac kad neki klub izbaci projekat koji naravno uvijek ostane samo projekt na papiru. Reflektori nam vrhunac tehnologije
7 1
dinass
Perez je ljiga ali ima nosnza posao i to mu se mora priznati.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi