Santiago pojačao belgijskog prvaka

Santiago pojačao belgijskog prvaka

Prvak Belgije Charleroi doveo je još jedno veliko pojačanje za ovu sezonu Eurolige u kojoj imaju ambicije da se plasiraju u drugu fazu takmičenja, odnosno Top 16.

Iskusni reprezentativni centar Portorika Daniel Santiago potpisao je jednogodišnji ugovor sa Charleroijem i tako pojačao centarsku liniju belgijskog prvaka.

Santiago, koji je visok 217 cm i ima 34 godine, već šest sezona igra u Euroligi, a ranije je igrao za Unicaja Malagu, Barcelonu i Efes Pilsen. Prošle sezone je u Efesu prosječno bilježio 5.7 poena i 2.3 skoka po utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti