Sarajevo i Mostar u žiži
Adut Mostaraca: Josip Sesar

Liga 8 BiH za košarkaše, 3. kolo

Sarajevo i Mostar u žiži

Mečevi 3. kola Lige 8 BiH za košarkaše ponudiće dva veoma interesantna duela. Bosna će u Sarajevu ugostiti Sloboda Ditu, dok će u Mostaru igrati Zrinjski HTM i Igokea Partizan.

Pomenuta dva meča direktno odlučuju o prvoj poziciji na kojoj su sa po dvije pobjede izjednačeni Bosna, Igokea i Zrinjski.

I dok su «studenti» blagi favoriti, pod Bijelim brijegom se očekuje neizvjestan meč do kraja.

«Igramo sve bolje i nadam se da će tako biti i u Mostaru. Nemamo razloga da strahujemo. Neće biti lako jer je Zrinjski uvijek neugodan, posebno pred svojim navijačima, ali to ne znači da nećemo ići na pobjedu. Kvalitetniji smo i to trebamo pokazati na parketu», istakao je Dragan Bajić, trener “Igosa”.

“Želimo tri pobjede na startu sa kojim bi ostali na vrhu tabele. Naše ambicije su visoke i bez obzira na snagu protivnika uz naše navijače vjerujem da pobjeda neće izostati”, istakao je Rudolf Jugo, strateg Zrinjskog.


Parovi 3. kola
Bosna ASA BHT - Sloboda Dita (18 sati, sudije: Milan Adamović, Dragan Kralj, Saša Babić), Zrinjski HTM - Igokea Partizan (18, Ademir Zurapović, Petar Obradović, Bojan Jovanić), Hercegovac - Široki Eronet (19, Edin Husarić, Medin Duškaj, Seid Nožinović), Borac Nektar - SL IAT Leotar (20 sati, Dražen Pehar, Ante Drmić, Asmir Kajan). Utakmica u Bileći igra se u nedjelju, dok su ostale tri na rasporedu u subotu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.