Scariolo i Langford svjesni snage Žalgirisa

Tim iz Kaunasa još nema poraza

Scariolo i Langford svjesni snage Žalgirisa

Žalgiris gazi sve pred sobom, nemaju poraza u Euroligi, a u zadnjem susrtu u okviru regionalne VTB lige pao je i CSKA iz Moskve. 

Svjestan je snage i kvalitete Žalgirisa i Sergio Scariolo trener Armani Milana koji će večeras izaći na parket u Kaunasu:

 

"Želim da izađemo na parket svjesni da igramo protiv jednog od najboljih klubova u Evropi, možda i najboljeg. Njihov roster, njihova igra i rezultati sve govore i prilično su jasni. Pobjedili su na gostovanju u Vitoriji, pobjedili su olympiacos u Pireju, a pobjedili su i CSKA u okviru VTB lige."

 

Dotakao se trener gostiju i atmosfere u Kaunasu:

 

"Igrat ćemo u sjajnoj atmosferi, ispred odličnih navijača. Sve te činjenice trebamo okrenuti u našu korist. Probati pronaći motivaciju i biti dobar protivnik, smanjiti pogreške.

 

Keith Langford uz Bourousisa je najbolji košarkaš Armanija u ovoj sezoni. Za Žalgiris ima samo riječi hvale, ali ih pamti po dobrom jer je baš timu iz Kaunasa ubacio lični rekord, 35 poena:

 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

"Znamo da idemo na megdan jednom od najboljih klubova u Evropi i takav će biti i naš pristup. Kada igrate protiv najboljih, onda znate koliko vrijedite i koji su vam dometi. Želimo da se u italiju vratimo sa pobjedom." 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.