Scariolo ima mjesec dana da sačuva svoj posao

Obradović prva želja čelnika Milana

Scariolo ima mjesec dana da sačuva svoj posao

Milano ne igra u skladu sa očekivanjima ove sezone, a prvi na udaru je Sergio Scariolo. Milano je nakon dvije početne pobjede u Euroligi vezao tri poraza. 

Redom je Milano gubio od Caje Laboral, Žalgirisa i Olympiacosa. Ono što je najviše zasmetalo čelnicima Milana jeste što su porazi od Caje i prvaka Evrope bili na domaćem terenu. Ne cvjetaju ruže Scariolu ni u domaćem prvenstvu, Milano je od sedam susreta, u četiri teren napustio kao poražena ekipa. 

 

Scariolu u prilog ne ide činjenica da je Željko Obradović trenutno bez kluba. Obradović je posljednjih 13 sezona proveo u Atini. Uspjesi Zelenih u periodu kada je Obradović sjedio na klupi su najveći u bogatoj historiji kluba. Prema pisanju Gazzette dello Sport, upravo je srpski stručnjak prvi na popisu želja čelnika Milana. Scariolo i njegov rad, a prije svega rezultati bit će pod velikom lupom narednih mjesec dana. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.