Maccabi ponovo prvak Izraela nakon tri godine čekanja

Konačno se vratili na vrh

Maccabi ponovo prvak Izraela nakon tri godine čekanja

Najpoznatiji izraelski košarkaški klub Maccabi iz Tel Aviva okitio se titulom državnog prvaka nakon čak tri godine čekanja.

U finalu izraelskog košarkaškog prvenstva, Maccabi je ubjedljivo savladao Hapoel Holon sa 95:75 i tako došao do svoje 52. šampionske titule u bogatoj historiji.

Maccabi, koji trenira hrvatski stručnjak Neven Spahija, su do pobjede u Menora Mivtachim Areni vodili Jake Cohen s 18, Michael Roll s 15 te Norris Cole i John DiBartolomeo s po 13 poena. U poraženoj ekipi najefikasniji je bio Terrell Tu Holloway s 20 postignutih poena.

U protekle tri godine, titule u Izraelu su osvajali Hapoel Jerusalem (2015. i 2017.) i Maccabi Rishon (2016.).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi