Sedam poena Nurkića, Denver pao u dodatnih pet minuta igre

NBA liga

Sedam poena Nurkića, Denver pao u dodatnih pet minuta igre

Edmir Škorić

Jusuf Nurkić je u porazu Denvera od Indiane ubacio sedam poena.

Nurkićevi Nuggetsi poraženi su nakon produžetka sa 109:105, nakon što je regularni dio utakmice završen rezultatom 99:99.

Pacersi su bolje otvorili utakmicu, pa su vodili osam razlike nakon prve dionice (35:27). Na poluvremenu su imali istu prednost, bilo je 59:51.

Gosti iz Denvera su krajem treće dionie preokrenuli rezultat, vodili su 83:80. U neizvesnoj završnici nije bilo pobjednika, no u dodatnih pet minuta Pacersi se bolje snalaze i odnose pobjedu.

Monta Ellis je predvodio Pacerse sa 32 poena, devet skokova i sedam šest asistencija.  Na drugoj strani Danilo Gallinari je bio najbolji s 23 poena. Nurkić je, dakle, ubacio sedam poena uz jednu asistenciju i dva skoka, te dvije blokade. Igrao je nepunih 17 minuta, a šutirao je dva od šest iz igre, te 3-4 sa linije slobodnih bacanja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti