Selimović: Ražnatović je uništio Bosnu, neće i Sparse

U KK Spars ogorčeni ponašanjem Cedevite i Ražnjatovića

Selimović: Ražnatović je uništio Bosnu, neće i Sparse

A. Beganović

Mnogo prašine podiglo se u bosanskohercegovačkoj i hrvatskoj sportskoj javnosti zbog prelaska mladog košarkaškog reprezentativca Hrvatske Darka Baje iz Sparsa u Cedevitu.

U bh. klubu su razočarani ponašanjem hrvatskog kluba i najavili su podnošenje tužbe protiv Cedevite jer smatraju da je mladi košarkaš još uvijek njihov igrač.

"Zvali su nas iz Cedevite, ali su ponudili nerazumno mali iznos kada se uzme u obzir koliko smo mi platili Darka kada je iz Viteza prelazio kod nas, kao i sredstva koja smo uložili u njega da bi danas bio to što jeste – reprezentativac i jedan od najboljih igrača svog uzrasta u Evropi. Naravno, odbili smo i odmah smo KS obavijestili da je Bajo suspendovan kako ga Cedevita ne bi mogla registrovati", na jučerašnjoj press konferenciji je izjavio predsjednik Sparsa Nihad Selimović.

"Advokatski tim iz Slovenije i Njemačke priprema tužbu protiv Cedevite koju ćemo proslijediti nadležnim organima u FIBA, jer ovo što su uradili je klasična krađa. Ono što je jako zanimljivo jesu i drugi ljudi koji se odjednom pojavljuju u čitavoj priči – tačnije agencija Beobasket na čelu sa Miškom Ražnatovićem. Javio se odjednom kao Darkov menadžer sa namjerom da pokušamo riješiti ovaj problem. Hoštaplerski pokušavaju uništiti i OKK Spars kao što su to učinili sa Bosnom. Ima li sve ovo smisla i treba li uopšte jednom Tedeschom, vlasniku Cedevite čije proizvode konzimiramo i mi u BiH umjesto naših? Borićemo se za naša prava, kao najuspješniji i najorganizovaniji omladinski sportski klub u državi", dodao je Selimović.

Povodom slučaja "Darko Bajo" oglasili su se i iz Cedevite.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

„KK Cedevita je klub koji ima jasne sportske ambicije i čvrstu reputaciju. Sustavno pratimo razvoj svih mladih igrača u Hrvatskoj i regiji, a moguće akvizicije uvijek se dogovaraju s klubovima u kojima mladi košarkaši igraju i, naravno, njihovim roditeljima, s obzirom na to da je riječ o maloljetnim igračima. Tako je prema želji roditelja Darka Baje klub stupio u kontakt s KK Spars u ožujku ove godine, te smo nakon sastanka u Sarajevu s predsjednikom kluba, gospodinom Nihadom Selimovićem, dobili odgovor da se klub neće protiviti prelasku ako 

roditelji igrača na tome inzistiraju, uz očekivanje obeštećenja. Na drugom sastanku u Zaostrogu KK Cedevita je dobila potvrdu da neće biti problema kod prelaska igrača u naš klub. Darko Bajo potom seli u Zagreb kako bi najprije nastupio za U-16 reprezentaciju Hrvatske te počinje trenirati u sklopu programa KK Cedevite u Zagrebu. Finalizaciju transfera preuzeo je igračev zastupnik, gospodin Miško Ražnjatović, no potrebna dokumentacija zbog izbjegavanja daljnje komunikacije od strane KK Spars još nije do kraja riješena", naveli su iz redova hrvatskog kluba.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.