Selimović: Sparsi će igrati samo zvanične lige

Selimović o ambicijama Sparsa

Selimović: Sparsi će igrati samo zvanične lige

M. Šljivak

Direktor Sparsa Nermin Selimović govorio je danas na press konferenciji o narednim akcijama trenutno najuspješnijeg košarkaškog kolektiva u Bosni i Hercegovini.

Sparsi su ostvarili plasman u Ligu 4 nakon osvajanja Lige 12, što je za ovaj klub izuzetan uspjeh.

"Nama je cilj bio opstanak, jer je ti prirodni slijed događaja s obzirom na to da smo tek ušli u ligu. Imali smo isti tim kao i prošle sezone i nismo očekivali da osvojimo Ligu 12. Kako je sezona odmicala igrali smo sve bolji i zasluženo smo bili. Moram istaći da smo mi uvjerljivo najmlađa ekipa u historiji koja je osvojila Ligu 12", istakao je Selimović.

O Ligi 4, gdje će Sparsi za protivnike imati Široki, Igokeu i Mladost Selimović kaže:

"Nama rezultat u Ligi 4 nije u prvom planu. Cilj nam je da afirmišemo naše mlade igrače, te želimo da kroz ove utakmice oni skupljaju iskustvo. Igranje Lige 4 će svakako biti veliko iskustvo i bogatstvo za naše košarkaše", rekao je Selimović, koji je dodao da postoji mogućnost da Sparsi zaigraju u ABA ligi.

"S obzirom na to da je upitan nastup trećeg slovenskog predstavnika, mi smo jedna od opcija za ulazak u ABA ligu", dodaje Selimović.

Ekipa Sparsa nije ove sezone bila dio Lige mladih u organizaciji KSBiH, ali će od naredne sezone učestvovati u ovoj ligi, s obzirom na to da će liga biti zvanična.

"Razlog o zašto ne igramo ovaj turnir je činjenica da je ona počela u januaru. Naš klub će učestvovati u svim zvaničnim ligama koje se organizuju. Recimo, naši kadeti igraju A-2 ligu i bilo bi suludo tjerati naše talentovane dječake da igraju po pet utakmica sedmično. Od naredne sezone ćemo igrati zvaničnu Ligu mladih iz koje će se dobiti prvak Bosne i Hercegovine", rekao je Selimović.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Direktor Sparsa je na održanoj press konferenciji istakao i kako je pomoć države minimalna.

"Enormnim naporima nekako uspijevamo da kompenziramo sve kako bi se naše ekipe takmičile. Od vlasti nemamo gotovo ništa. Mislim da je vrijeme da se počne vrjednovati rezultat. Ne živi se od prošlih vremena, već od budućnosti. Vrijeme je da se konačno počne finansirati rezultat", dodao je Selimović...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.