Selver Džigal posthumno dobio veliku počast od Eurolige
Selver Džigal (desno) bio je jako cijenjena osoba u europskoj košarci

Mladi Sarajlija preminuo je prije godinu dana

Selver Džigal posthumno dobio veliku počast od Eurolige

Selver Džigal koji je prije godinu dana tragično preminuo nakon problema sa srcem posthumno je doživio veliku počast.

Euroleague Basketball, tj. ured Eurolige, predstavio je novouređeni "Game Center Selver Džigal" u uredima kompanije u Barceloni.

Game Center je dobio ime po Selveru Džigalu, veoma cijenjenom bivšem menadžeru Odjela za košarkaška takmičenja Eurolige koji je preminuo prije godinu dana. "Game center Selver Džigal" u velikoj je mjeri srce sjedišta košarkaške Eurolige, mjesto gdje sve utakmice EuroLeague, 7DAYS EuroCup i Euroleague Basketball Adidas Next Generation turnira Euroleague  uobičajeno uživo prati osoblje kompanije. Selver je bio sastavni dio tima odgovornog za upravljanje EuroLeague, EuroCup i ANGT. Bio je integralni dio tima Game Centra, proveo je tamo nebrojene sate prateći igre i održavajući kontakt sa terenima širom Europe kako bi osigurao nesmetano odvijanje svih takmičenja. Selver će zauvijek ostati upamćen kao dragocjeni član košarkaške porodice.

Džigal je rođen 1984. godine u Sarajevu, školovanje nastavio u Barceloni 1999. godine. Govorio pet svjetskih jezika, te koji je svojim znanjem, kvalitetom i organizacijom zadobio povjerenje ljudi u Euroligi. Na Selverovoj dženazi prisustvovao je i prvi čovjek Eurolige Jordi Bartomeu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi