Euroliga odustaje od pravila '20:0'?

Sve veći pritisak klubova

Euroliga odustaje od pravila '20:0'?

Košarkaška Euroliga mogla bi skoro mijenjati ustanovljeni 'covid protokol'.

U srijedu navečer Euroliga je klubovima izdala priopćenje u kojem predlaže da se odustane od ranije donesenog protokola po kojemu bi tim koji nema osam igrača u sastavu utakmice gubio automatski službenim rezultatom 20:0.

Predlog glasi da se utakmice koje budu zahvaćene takvom situacijom sada odgađaju, a prema novom predlogu od strane čelnika Eurolige, jedan klub bi u pravilu mogao odgoditi najviše tri takve utakmice. Po tome bi se recimo Zenitu poništile izgubljene utakmice koje nije u ovom tjednu igrao protiv Valencie i Baskonie, te bi imao pravo na još jednu. 

Što znači da će se do sada utakmice registrirane 20:0 poništiti, uključujući i one u Eurocupu, te će se potražiti novi termin za odigravanje tih susreta. Ujedno su to dobre vijesti i za Cedevita - Olimpiju čija je utakmica protiv turskog Bursaspora registriana 20:0 za turski tim. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti