Servitium savladao Vardu u posljednjem susretu osmog kola

Velika pobjeda Servitiuma

Servitium savladao Vardu u posljednjem susretu osmog kola

U posljednjem susretu osmog kola košarkaške Lige 12 Bosne i Hercegovine snage su odmjerili, Servitium i Varda, a slavio je domaćin, 87:81. 

Susret je bolje otvorio domaćin i sve vrijeme imao rezultatsku prednost. Međutim gosti nisu dozvolili da se Servitium odvoji, pa je nakon deset minuta rezultat bio, 19:16. U nastavku susreta na terenu ista slika a nakon prvog poluvremena rezultat je bio, 41:40. 

 

Ništa se nije promijenilo ni u drugom poluvremenu, a u odlučujućih deset minuta Servitium je ušao sa četiri poena viška. Do kraja susreta domaćin je zadržao prednost i slavio 87:81. 

 

Najefikasniji u redovima Servitiuma bio je Golubović sa 22 postignuta poena, dok je za Vardu 21 postigao Kastratović. 

 

Servitium - Varda 87:81 (19:16, 22:24, 24:21, 22:20)

 

Servitium: N. Maksimović 4, O. Vuković 4, I. Damjanović 13, M. Tripković 15, N. Karalić 9, S. Golubović 22, D. Stojkanović 11, A. Perović 6, V. Pećanac, D. Vuković, D. Savić 3, A. Babić

 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Varda: D. Kastratović 21, A. Đerić, Đ. Tresač 18, I. Vuković, D. Damjanović 10, M. Mirković, S. Ivanović 3, B. Kajević, I. Zolotić 13, M. Jošilo 12, D. Ognjenović 4, P. Čarapić

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.