NBA zvijezde postale su obični klauni: Iz dana u dan šokiraju svijet onim što oblače
Shai Gilgeous-Alexander odlučio se upustiti u bitku s Kyleom Kuzmom i ovaj duo se takmiči u zaista bizarnom oblačenju (Foto: Screenshot)

Shai Gilgeous-Alexander prati Kylea Kuzmu

NBA zvijezde postale su obični klauni: Iz dana u dan šokiraju svijet onim što oblače

Midhat Šljivak

NBA zvijezde postale su pravi ovisnici o modi. Predvodnik ludog oblačenja je košarkaš Washington Wizardsa Kyle Kuzma, no sada su ga počeli kopirati i drugi, pa se tako protekle noći u Los Angelesu košarkaš Oklahoma City Thundera Shai Gilgeous-Alexander pojavio u nevjerovatnom izdanju.

Kyle Kuzma iz Washington Wizardsa smatrao se nedodirljivim zbog onog što oblači pred NBA utakmice. Iz dana u dan ovaj košarkaš šokira svijet izborom odjeće i činilo se kako mu po tome niko nije ni blizu.

Ipak, očigledno je da postoji još zvijezda koji su spremni da na sebe obuku bizarne stvari i među njima je košarkaš Oklahoma City Thundera Shai Gilgeous-Alexander.

On se pred meč protiv Los Angeles Lakersa pojavio obučen poput sitnog kriminalca s ulice, ali osim spuštenih pantalona i jakne, najveću pažnju privukla je obuća.

Shai je obuo ogromne crvene patike. Bolje rečeno, nešto što liči na patike i apsolutno je šokirao sve prisutne, ali i ljubitelje NBA lige koji smatraju da sve više košarkaša liči na klaune zbog onog što rade.

Oglasi

Zaista je nevjerovatno šta današnje NBA zvijezde rade od sebe. Kao da se takmiče ko će se pojaviti u što bizarnijem izdanju na utakmici i ovakve scene postale su svakodnevne u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta.

Kyle Kuzma je definitivno dobio konkurenciju u Gilgeous-Alexanderu. Ipak, zvijezda Oklahome morat će još poraditi da dostigne igrača Wizardsa koji je za sada apsolutni pobjednik u bizarnom oblačenju.

NBA liga odavno je postala nešto više od same igre. Sada je postalo bitno i u čemu ćete se pojaviti na utakmici i što bizarniju odjeću odaberete imat ćete veću pažnju.

Oglasi

Srećom, još uvijek ima košarkaša koji se pojave kao gospoda na utakmicama. To je krasilo većinu NBA igrača u prošlosti i rijetkost je bila vidjeti ovakve scene.

Shai Gilgeous-Alexander je u NBA ligu stigao 2018. godine. Izabran je kao 11. pik drafta od strane Los Angles Clippersa, gdje je imao solidnu prvu sezonu s gotovo 11 poena u prosjeku.

Godinu dana kasnije razmijenjen je u Oklahomu u paketu u kojem je u Clipperse stigao Paul George i u dresu Thundera je postao istinska zvijezda, pa je zahvaljujući sjajnim igrama izabran i za ovogodišnji All Star meč.

Kanadski košarkaš ove sezone je na prosjeku od gotovo 31 poena po meču, a u karijeri je na prosjeku od nešto više od 20 poena po utakmici.

Top Komentari

user1596891057
Kad pop masla ima s njim i zicagu maže
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti