Poznati 'mršavac' u potpunom šoku: Pokušao je zaustaviti Jamesa i teško je nastradao

Chet Holmgren ne igra godinu dana

Poznati 'mršavac' u potpunom šoku: Pokušao je zaustaviti Jamesa i teško je nastradao

M. Šljivak

Drugi pik NBA drafta iz ove godine Chet Holmgren propustit će kompletnu NBA sezonu.

Košarkaš Oklahoma City Thundera doživio je tešku povredu na Pro-Am utakmici i to nakon što je pokušao zaustaviti LeBrona Jamesa.

Nesretni Holmgren nezgodno je doskočio. Stopalo mu je 'puklo' i morat će na operaciju.

Nekoliko kostiju u njegovom stopalu je iskočilo iz svog prirodnog ležišta. Povreda je jako teška, ali sa savremenom medicinom se sve da srediti.

Tako će ovaj 20-godišnji košarkaš propustiti kompletnu rookie sezonu u NBA ligi. Njegov fokus bit će na oporavku i pripremi za sezonu 2023/2024.

Oglasi

Dosta je igrača u proteklim godinama propuštalo rookie sezone u NBA ligi. Zbog povreda nisu igrali Joel Embiid, Ben Simmons, Blake Griffin, ali su potom izgradili zaista odlične karijere.

Holmgren je svojim izgledom privlačio pažnju od srednjoškolskih dana. Visina od 213 centimetara i težina 88 kilograma nisu nešto na što su u NBA ligi navikli, ali Oklahoma je odlučila da ga bira drugim pikom.

Chet je proveo samo jednu sezonu u NCAA. Tamo je nastupao za univerzitet Gonzaga i prosječno je bilježio 14.1 poen, gotovo 10 skokova i gotovo četiri blokade po meču.

Tokom Ljetne lige imao je zapažene nastupe u dresu Thundera. Mnogi su jedva čekali da ga vide u najjačoj ligi svijeta, ali za to će morati da sačekaju.

Holmgren će u narednim danima na operaciju i potom kreće duga faza oporavka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi