Shaq u Cavse, Wallace i Pavlović u Sunse

LeBronu pomoć ispod koša

Shaq u Cavse, Wallace i Pavlović u Sunse

A. Beganović

Prema pisanju američkih medija Shaquille O'Neal od naredne sezone dres Phoenixa zamijenit će onim Clevelandovim. Phoenix će prema američkim izvorima u zamjenu za Shaqa od Clevelanda dobiti Sašu Pavlovića i Bena Wallacea.

Još u februaru se spominjala moguća razmjena na relaciji Phoenix – Cleveland, a nakon kraja sezone glavni menadžer Clevelanda Danny Ferry pojačao je pritisak na Phoenix, sa željom da u svoje redove dovede Shaqa.

Moguću zamjenu su stopirali u Phoenixu jer su željeli izvagati ponudu Clevelanda i u samom početku nisu bili zadovoljni ponudom da dobiju Wallacea i Pavlovića. Međutim, kako navode američki mediji dogovor između menadžera Clevelanda (Danny Ferry) i Phoenixa (Steve Kerr) na kraju je ipak postignut.

Prema navodima ESPN-a Phoenix će pored Wallacea i Pavlovića dobiti i 46. izbor na draftu, koji jke na rasporedu večeras u Madison Square Gardenu, i pola miliona američkih dolara.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.