Siena napravila "brejk" u Milanu i vodi 3:0

Nedodirljivi u Italiji

Siena napravila "brejk" u Milanu i vodi 3:0

Edmir Škorić

Košarkaši Siene Montepaschi u srijedu su upisali i treću uzastopnu pobjedu nad Armani Milanom u finalu italijanske Lega A. 

Siena je nakon dvije domaće pobjede napravila "brejk" i slavila u Milanu u veoma dramatičnoj utakmici rezultatom 82:79.

 

Domaćin je imao poen prednosti poslije prve četvrtine (15:14), ali je Siena odigrala fantastičnu drugu dionicu i na odmor otišla s 10 poena prednosti (39:29). Uspio se Armani vratiti, tako da se ušlo u neizvjesnu završnicu.

 

Najbolji je u redovima Siene bio Lavrinovič sa 17 poena, dok je 15 dodao Kakenas. Kod Milana je Hairston ubacio 25 poena. 

Potražite više informacija na temu Lega A:

 

Siena je posljednjih pet godina prvak Italije, a u petak ima priliku stići i do četvrte pobjede te "metlom" riješiti za njih nemoćnu momčad iz grada mode.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.