Siena popravila utisak
Siena Montepaschi sigurna u Seriji A

Italijanska, Seria A

Siena popravila utisak

Ako je u Euroligi napravila kiks porazom u Zagrebu od Cibone, košarkaši Montepaschija vratili su se na pobjedničke staze u domaćem prvenstvu.

Protiv Bennetona, u 17. kolu Serie A, nastavili su niz koji traje od 2008. godine. Domaćin je pružio dobar otpor, posebno u prvom dijelu, a kako se meč primicao kraju stvari su dolazile na svoje mjesto.

Hrvatski internacionalac Sandro Nicević briljirao je za sastav iz Trevisa sa 18 poena i 6 skokova, ali nije mogao spriječiti poraz svog tima. U pobjedničkom sastavu bolji od ostalih bili su Terrell McIntyre (13 p, koševa i 9 as.) te Benjamin Eze (12 p, 8 sk.). Naš Henry Domercant odigrao je dobru utakmicu upisavši 10 poena i tri skoka za index 19.
Lottomatica je ostvarila još jednu pobjedu. Nadigrala je GMAC sa 87:71, uz 18 koševa Slovenca Sanija Bečirovića. U najzanimljivijem meču kola La Fortezza je sa 70:60 nadigrala euroligaša Armani Jeans.

Poredak
1. Montepaschi 17-0, Lottomatica 12-5, Bancatercas 11-6, La Fortezza 10-7, Benetton 9-8, Air AV 9-8, NGC Cantù 9-8, Premiata Monte. 8-9, Armani Jeans 8-9…

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.