Simon i Brown vodili Kuban do pobjede nad Maccabijem

Euroliga, druga faza, 9. kolo

Simon i Brown vodili Kuban do pobjede nad Maccabijem

Edmir Škorić

Košarkaši Lokomotiv Kubana izborili su pobjedu nad Maccabijem iz Tel Aviva (78:76) u devetom kolu druge faze Eurolige.

Blaga uloga favorita pred ovaj meč pripala je Lokomotivu, koji je od samog početka današnje utakmice bio bolji rival na parketu, te je bez sumnje zasluženo stigao do svoje četvrte pobjede. Trenutno su na istom omjeru s Bayernom, te će se boriti do kraja za plasman u četvrtfinale.

U prvoj dionici domaći košarkaši slavili su rezultatom 15:13, a onda prave 10:0 seriju početkom druge četvrtine. Održavali su se konstantno na pet i više poena prednosti, a na odmoru su imali devet poena prednosti (38:29).

Maccabi se vraća i dolazi na minus dva nakon nekoliko minuta igre u trećoj dionici, a u završnih 10 minuta Izraelci ulaze sa zaostatkom od tri poena (51:48). Maccabi je izjednačio na početku posljednje dionice, no onda 8:0 serija domaćih košarkaša, koji nikako nisu dozvoljavali Maccabiju da preokrene meč u svoju korist, premda je Maccabi došao na minus jedan (67:66) na četiri minute prije kraja utakmice. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

U samoj završnici Maccabi je imao napad za produžetak ili pobjedu, Blu je gađao za tri i slavlje, ali je promašio. Završilo je rezultatom 78:76.

Kuban su predvodili Krunoslav Simon sa 23, te Derrick Brown sa 16 poena. Dvocifren je broj koševa ubacio još i Kalnietis (10). Schorstanitis je ubacio 18 na drugoj strani, po 16 David Blu i Ricky Hicman.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.