Simonović: Velika pobjeda protiv velikog tima

Odlična partija Zvezdinog košarkaša

Simonović: Velika pobjeda protiv velikog tima

Ekipa Crvene zvezde sinoć je u 'Pioniru' odigrala najbolju utakmicu u sezoni.

U 12. kolu Eurolige nastradao je Maccabi iz Tel Aviva, koji je ispraćen sa minusom od 25 poena - 83:58.

Jedan od najzaslužnijih za petu Zvezdinu pobjedu u elitnom takmičenju ove sezone bio je Marko Simonović. Krilni košarkaš meč je završio sa 14 poena (6/9 iz igre) i pet skokova.

"Sjajna utakmica! Mislim da polako hvatamo ritam. Naravno, u sezoni ima uspona i padova, imali smo jako težak raspored, izgubili smo dvije teške utakmice na strani, Efes i Fenerbahče, Žalgiris ovdje spletom nesrećnih okolnosti. Pokazali smo da smo jači od toga, ušli smo maksimalno jako u utakmicu, nošeni dobrom pobjedom u Podgorici. Od početka smo kontrolisali igru i mislim da smo zasluženo slavili. Ovo je velika pobjeda protiv velikog tima", rekao je Simonović.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Zvezda će u narednom kolu gostovati Olympiacosu, a zatim je očekuje duel sa Realom u 'Pioniru'.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi