Simultanka Đedovića u debitantskoj pobjedi Bayerna

Euroliga, grupa C, 1. kolo

Simultanka Đedovića u debitantskoj pobjedi Bayerna

Košarkaški reprezentativac BiH Nihad Đedović, očito je uspio zadržati odličnu formu sa Eurobasketa, obzirom na sjajne partije koje pruža u dresu svog Bayerna. 

Bavarski tim večeras je uspio slaviti na gostovanju u okviru 1. Eurolige kod poljskog Stelmet Zielona Gora rezultatom 73:94. Ovo je za tim, koji je mlađi brat fudbalskog giganta Bayerna iz Minhena, bila prva pobjeda u elitnom košarkaškom takmičenju, a veliki doprinos u njoj imao je upravo bh. reprezentativac Nihad Đedović.

Ekipa bh. reprezentativca bolje je otvorila susret, pa je nakon uvodnih deset minuta tim iz Minhena imao vodstvo od 23:16, a i drugu četvrtinu Bavarci su riješili u svoju korist (25:12), pa su na poluvrijeme otišli za visokim i zasluženim vodstvom.

Tek u trećoj četvrtini domaći košarkaši uspjeli su parirati sastavu iz Minhena, ali blijedu igru iz treće dionice u kojoj su izgubili sa 23:18, Bavarci su popravili u posljednjih deset minuta kada su stigli do visoke i zaslužene pobjede.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Iako je ubacio 17 poena, kojima je pridodao pet skokova i četiri asistencije, Nihad nije bio najefikasniji igrač svoga tima obzirom da je Troutman ubacio dva poena više od bh. reprezentativca. U redovima domaćina najučinkoviti su bili Erving i Zamojski sa po 11 postignutih poena.

Euroliga, grupa C, 1. kolo:
Stelmet Zielona Gora - Bayern 73:94

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.