Simultankom De Coloa Fenerbahce pobijedio Baskoniu
Fantastični De Colo skoro je sam dobio Perasovićevu Baskoniu

Nestvarna partija francuskog košarkaša

Simultankom De Coloa Fenerbahce pobijedio Baskoniu

Košarkaši Fenerbahcea ostvarili su večeras prvu pobjedu u ovogodišnjem izdanju Eurolige. Oni su slavili protiv ekipe Baskonie rezultatom 87:80.

Sve ono što se vidjelo u ovoj utakmici večeras može stati u jedno ime, ono Nanda De Coloa. Francuz je skoro savršenom partijom sam porazio tim Velimira Perasovića zabivši 39 poena za 30 minuta na parketu. De Colo je šutirao 12/15 za dva poena, 3/6 za tri i 6/7 sa linije slobodnih bacanja.

Jedino bacanje koje je promašio je ono u zadnjoj minuti kada je mogao svoj fantastični individualni pothvat zaokružiti 40-tim poenom. Uz ovo je imao po 3 skoka i asistencije što ga je dovelo do nevjerojatnog indexa korisnosti 44 čime će gotovo sigurno biti MVP 3. kola Eurolige. 

Nitko više u dresu Fenera nije zabio preko 10 poena, najbliži je bio Vesely s 9. Shengelia s 18 te Shields sa 17 poena predvodili su Baskoniu u ovom susretu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi