Sulejmanović sa Bilbaom iznenadio Baskoniju

Dva poena bh. košarkaša

Sulejmanović sa Bilbaom iznenadio Baskoniju

M. Šljivak

Košarkaši Bilbaa igraju fantastično na otvaranju nove sezone u ACB ligi.

Da dobri nastupi u prethodnim utakmicama nisu slučajnost ovaj tim je pokazao u susretu 4. kola pobjedom nad favorizovanom Baskonijom rezultatom 79:75.

Domaći sastav je vodio gotovo čitavim tokom meča. Iako je Baskonia uspijevala u nekoliko navrata da izjednači, pa jednom čak i da povede, do preokreta nije došla.

Na kraju je Bilbao upisao pobjedu, ukupno treću u ovoj sezoni i sada su na omjeru od tri pobjede i jednog poraza.

Sa druge strane Baskonia je iznenađujuće loše plasirana i trenutno je 14. na tabeli sa pobjedom i tri poraza.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Ondrej Balvin sa 13 poena i devet skokova, Lammers je dodao 12, Brown 11, a Cruz 10 poena.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Nastupio je u ovom susretu i bh. košarkaš Emir Sulejmanović. Igrao je osam i po minuta i ubacio je dva poena (1/5 iz igre)

Kod Baskonije Toko Shengelia je ubacio 14 poena, a Diop i Henry po 13 koševa.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi