Singleton potpisao za Barcelonu

Naredne sezone u Kataloniji

Singleton potpisao za Barcelonu · Zvanično

E. Škorić

Američki košarkaš Chris Singleton i zvanično je novi član Barcelone.

Sjajni krilni centar završio je dvogodišnju epizodu u grčkom Panahtinaikosu, a Barca je unosnom ponudom pridobila 28-godišnjaka za narednu sezonu.

206 centimetara visoki Singleton smatra se jednim od najboljih igrača u protekloj sezoni Eurolige, a s Panatom je prethodno u protekle dvije godine osvojio dva naslova prvaka Grčke, kao i Kup Grčke.

Singleton je bio jedan od najboljih krilnih centara u Euroligi posljednje tri sezone, s Lokomotivom i Panatom, a prosječno je u 26 minuta igre upisivao 10.3 poena, 5.4 skokova.

Iako se još povezivao s Fenerom, CSKA i Efesom, odlučio je karijeru nastaviti u viceprvaku Španije kod Svetislava Pešića.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti