Široki bolji od Bosne Royal

Široki bolji od Bosne Royal

Edmir Škorić

Košarkaši Širokog savladali su Bosnu Royal sa 71:66 u prvom kolu prvenstva Bosne i Hercegovine.

Široki je na Pecari stigao do pobjede nad Bosnom Royal u jednoj dobroj utakmici u kojoj su obje ekipe podjednako imale šansu da upišu trijumf.

Prvu četvrtinu gosti iz Sarajeva dobili su rezultatom 14:12, ali je do poluvremena sastav Širokog uspio da preokrene rezultat i da povede sa 32:26.

Krajem treće četvrtine Široki je uspio da napravi neku ozbiljniju razliku, pa je do kraja zadržao vodstvo i došao do pobjede.

Naletilić je sa 20 poena predvodio Široki do prve pobjede u sezoni, dok je Drežnjak ubacio 13 poena. Na drugoj strani Ikonić je ubacio 15, a po 10 Đelmo i Pašajlić.

Široki - Bosna 71:66 (12:14, 20:12, 21:22, 18:18)

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Široki: Drežnjak 13, Karaćić 10, Naletilić 20, Lončar 8, Zubac 5, D. Drežnjak 4, Batinić, Planinić, Mikulić 4, Čolak 7, Šušak, Čović.

Bosna Royal: Knežević 3, Bradford 7, Ćurevac 3, Šturanović 5, Walker, Ikonić 15, Pašajlić 10, Antunović, Rešidović 2, Đelmo 14, Radukić 7, Durak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi