Široki demolirao Zagreb

Izvanredna potvrda pete pozicije

Široki demolirao Zagreb

Još jednu odličnu utakmicu odigrao je bh prvak u ABA ligi, ovog puta u Zagrebu protiv istoimene momčadi u posljednjem kolu ovog natjecanja.

Momčad Ivan Velića je još jednom pobjedom (48:72) potvrdila zašto su senzacija i najveće iznenađenje ovogodišnjeg izdanja Regionalne lige.

Bez Frana Pilepića i sa rotacijom svih dvanaest igrača, od kojih je 8 i pol minuta igrao i sedamnaestogodišnji Domagoj Bošnjak i postigao 2 koša i 2 skoka, Široki WWin je prikazao odličnu igru i apsolutno zasluženo slavio.

Već u prvoj četvrtini nakon koje je imao vodstvo od 19:8 Široki je pokazao da je došao po pobjedu. U drugoj dionici Zagreb je malo poboljšao igru i uspio smanjiti prednost Širokog iz prve dionice koja je bila i +12 na samo +2 2 sekunde do kraja, ali je onda Dino Butorac pogodio i zaradio dodatno bacanje koje je ralizirao za +5 (30:35) s čime se otišlo na odmor.

Treća dionica bila je u znaku Širokog jer su Zagrebu dopustili tek 4 koša za ovih 10 minuta, dok su Širokobriježani postigli čak 25.

Do kraja susreta Široki je samo čuvao prednost, a Velić je posljednjih 7-8 minuta u igru ubacio Novaka i Bošnjaka koji nisu imali neku zapaženu minutažu tokom sezone. U jednom trenutku kompletna petorka Širokog bila je od igrača koji su iz Širokog Brijega (Novak, Naletilić, Bilinovac, Bošnjak i Barać) što je pokazatelj kako se odlično radi na Pecari.

Bez obzira na nešto neiskusniju petorku Zagreb nije niti malo zaprijetio pa je završilo 48:72 za bh prvake koji su ovom pobjedom samo potvrdili odličnu sezonu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.