Široki dočekuje Igokeu
Detalj sa finalne utakmice Kupa BiH između Širokog i Igokee

Derbi kola na Pecari

Široki dočekuje Igokeu

Derbi susret 5.kola košarkaške Lige 6 za muškarce odigrat će večeras aktualni bh prvak Široki WWin i Igokea.

Obje ekipe su  u dosadašnjem dijelu prvenstva u sva četiri susreta slavile i jedine su neporažene momčadi.

„Sve ide svojim tijekom do sada. Ekipa je na zavidnom fizičkom nivou, jedini problem su ozljede Ramljaka i Pilepića koji nisu u punom trenažnom procesu. Ne opterećujemo se Igokeom niti koš razlikom, gledamo samo sebe i mislim da imamo kvalitetu da slavimo.“, rekao je pomoćnik Ivana Velića, Mate Brekalo.

„Igramo protiv najbolje ekipe u BiH uz nas. Igraju skoro u istom sastavu cijelu sezonu, nisu puno mijenjali i to je prednost za njih. Mi idemo na pobjedu koja je i najvažnija da nastavimo pozitivan niz. Ako budemo pravi od početka, onako kao što smo igrali tokom sezone, mislim da neće biti problema.“, rekao je najiskusniji igrač Širokog Jakov Vladović.

„Igokea je ekipa koja zaslužuje respekt. Moramo ući maksimalno u utakmicu kao i u svaku u bh prvenstvu. Idemo utakmicu po utakmicu i po pobjede.“, rekao je Dalibor Peršić.


Susret između Širokog WWin i Igokee na rasporedu je večeras u GSD Pecara s početkom u 20:15 sati uz izravan prijenos na BHT 1 televiziji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.