HKK Široki slaže respektabilnu ekipu za narednu sezonu

Stižu pojačanja

HKK Široki slaže respektabilnu ekipu za narednu sezonu

A. Beganović

Košarkaši Širokog počeli su prije nekoliko dana sa pripremama za novu sezonu, a ekipa koju će s klupe voditi Danijel Jusup iz dana u dan je sve jača.

Na dan prozivke na koju se Jusupu odazvalo 10 igrača, Širokobriježani su ozvaničili i prvo pojačanje.

Radi se o nekadašnjem kapitenu Širokog Brijega, Josipu Bilanovcu, koji se na Pecaru vratio nakon šest godina. Posljednje četiri i pol sezone je nastupao za KK Cibona, dok je kraću polusezonu odigrao u francuskom drugoligašu Quimperu.

"Pa sigurno da se lijepo vratiti u svoj klub gdje sam počeo svoje prve košarkaške korake i jedva čekam da krenu utakmice. Nadam se da će ova situacija oko pamdemije biti puno bolja nego prošle sezone i da ćemo imati publiku stalno na tribinama, jer ipak puno ljepše je igrati pred publikom, a pogotovo u Širokom.

Nadam se da cemo u što kraćem roku kompletirati i ostatak momčadi da se što je moguće bolje pripremimo i spremno dočekamo početak sezone", izjavio je za službenu stranicu kluba Josip Bilinovac.

No, to nije sve. Nakon Bilanovca redove Širokog Brijega pojačali su Ivo Ćavar koji je posljednje dvije sezone igrao za Brotnjo, te iskusni Zadranin Ive Ivanov.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

On je posljednju sezonu proveo u Švicarskoj u momčadi Lions De Geneve uz učinak od 11,9 poena, 4,6 skoka za 24 minute po utakmici, a za službenu stranicu kluba je izjavio:

"Jako sam sretan što sam došao u Široki kod trenera Jusupa. To je zdrav klub, nadam se da ćemo ispuniti sva očekivanja koja ljudi iz kluba stave pred nas, a ako Bog da, da nas zaobiđu povrede možemo jako dobre stvari napraviti ovu sezonu"

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi