Široki pao u Trebinju, Zrinjski nezaustavljiv

Liga 10, 9. kolo

Široki pao u Trebinju, Zrinjski nezaustavljiv

Midhat Šljivak

Košarkaši Zrinjskog i Leotara upisali su pobjede u 9. kolu Lige 10 košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine.

Vodeći tim bh. prvenstva Zrinjski iz Mostara je gostovao u Bijeljini kod Građanskog, te je upisao tešku pobjedu rezultatom 87:83.

Uz dosta muke su Plemići došli do novog trijumfa, sedmog u sezoni. Građanski se dobro držao većim dijelom meča, ali na kraju je kvalitet ipak presudio ovaj meč.

Mostarce je do trijumfa vodio nevjerovatni Draško Knežević sa 38 poena, dok je kod domaćeg tima Negovanović ubacio 20 poena.

Leotar je pobijedio Široki rezultatom 89:80.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Domaći tim je u prvoj dionici stvorio veliku prednost (31:14), a razliku su do kraja uspjeli da odbrane, pa su došli do pobjede u ovom meču.

Božo Đurasović je kod domaćeg tima bio najefikasniji sa 24 poena, dok je na drugoj strani Močnik ubacio 17 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti