Široki poražen u Beogradu kod Zvezde

Šutalo odličan u dresu Zadra

Široki poražen u Beogradu kod Zvezde

Košarkaši Široki Primorke poraženi su na gostovanju u Beogradu kod Crvene zvezde u utakmici 14. kola Jadranske lige sa 73:66. 

Izabranici Jakše Vulića odigrali su vrlo dobru utakmicu i dobro su namučili domaćina baš kao i prošle godine. Pobjednik je odlučen tek u posljednjoj minuti utakmice. 

Dvije minute prije kraja Široki je bio na minus četiri poena, a onda je Vragović napravio glup prekršaj nad Katićem koji pogađa uz dodatno slobodno bacanje i riješava pitanje pobjednika. 

U redovima našeg prestavnika najbolji su bili Jonathan Jones sa 20, Karlo Vragović sa 13 i Ivo Buva sa 10 poena, dok su kod Zvezde najbolji bili Marko Simonović sa 20 i DeMarcus Nelson sa 17 poena. 

U drugoj utakmici današnjeg programa Szolnoki je nakon produžetka bio bolji od Zadra rezultatom 80:75, a u redovima Zadra naš reprezentativac Marko Šutalo je odigrao još jednu odličnu utakmicu. Utakmicu je završio sa 20 poena i 6 skokova. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti