Široki poražen u Podgorici

19.kolo NLB lige

Široki poražen u Podgorici

Momčad Ivana Velića doživjela je novi poraz na gostovanju kod Budućnosti u okviru 19.kola NLB lige. Ekipa s Pecare dobro se držala tek u prvoj četvrtini i dijelom druge,a nakon toga Budućnost ubacuje u brzinu više i brzo rješava pitanje pobjednika.

Široki Eronet se dobro držao u prvoj četvrtini, iako je Budućnost stalno imala prednost, momčad s Pecare nije dala da se domaćini puno odvoje.Prva četvrtina je završila rezultatom 19:15.

Na početku druge dionice Široki pravi seriju od 6-0 preko svojih mladih igrača. Prvo Naletilić postiže tricu te pogađa jedno slobodno,a onda Ramljak polaže za 19:21.Međutim, u sljedećim se minutama Budućnost ponovno odvaja i odlazi na +13 da bi Puljko tricom smanjio na 41:31 s čime se odlazi na odmor.

Nakon poluvremena Budućnost ubacuje u brzinu više, odlazi na +18 (49:31) za samo 2 minute. Špralja i Siriščević smanjuju ali Vitkovac pogađa pet poena zaredom, prvo pogađa za dva,a zatim za tri i sada domaći imaju velikih +20 (54:34) u 24. minuti susreta.

Nakon toga igra se koš za koš pa se u zadnju dionicu ulazi sa +20 za Budućnost (64:44).

U zadnjoj četvrtini se i dalje igra koš za koš, Budućnost održava prednost dok Širokobriježani pokušavaju smanjiti razliku. U 38. minuti susreta  rezultat glasi 74:54 i pitanje pobjednika je i konačno riješeno.Š temberger i Mileković u zadnjim minutama susreta smanjuju na -18,ali Dragičević pogađa za dva i konačni rezultat glasi 77:57.

Najbolji kod domaćina je bio Maras sa 16 koševa,Vitkovac je ubacio 15, Gordić 14,a Dragičević 12 koševa i ostvario je 9 skokova.

Kod Širokog je najbolji bio mladi Planinić sa 13 koševa i 7 skokova, Štemberger je dodao 11,a Naletilić 8 koševa.

Širokobriježani su ponovno imali jako loš šut za tri, tek su postigli tri trojke iz čak 24 pokušaja što daje slabih 13 posto.

Trener Širokog Velić očito nije očekivao da njegova momčad može iznenaditi u Podgorici pa je veću minutažu dao mlađim igračima.Grgat je proveo tek 8 minuta na terenu, Mason 11, Puljko 16,a Čolak 5 minuta.

Budućnost m:tel - Široki Eronet 77:57

Budućnost m:tel: Popović 6, Ljubičić 2, Sehović 5, Dragičević 12, Barović, Gordić 14, Jeretin 7, Simonović,Otašević,Maras 16, Vitkovac 15. Trener Dejan Radonjić

Široki Eronet: Naletilić 8, Štemberger 11, Planinić 13, Ramljak 5, Mileković 1, Mason 2, Grgat 5, Puljko 3, Petković, Siriščević 6, špralja 3, Čolak. Trener Ivan Velić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.