Široki siguran protiv Slobode
Foto: Jabuka.tv

Ubjedljiva pobjeda

Široki siguran protiv Slobode

E. Čaušević

Košarkaši Širokog večeras su na domaćem parketu savladali tuzlansku Slobodu sa 83:64 u okviru 15. kola Prvenstva BiH za košarkaše.

Široki je pred domaćim navijačima stigao do nove pobjede bez većih problem i domaći tim je bio jednostavno prejak večeras za Slobodu. U prvom poluvremenu gledali smo dosta izjednačenu košarku u kojoj je tuzlanski tim veoma dobro igrao, a na pauzu se otišlo kod rezultata 34:34.

Međutim, u drugom dijelu domaći košarkaši su zaigrali mnogo bolje. U trećoj dionici ubacili su 25 poena i imali su osam poena prednosti. U nastaku meča igra tuzlanskog tima se raspala i bilo je samo pitanje kojom razlikom će slaviti Široki. Na kraju domaći su slavili sa 19 poena razlike (83:64).

Najefikasniji u ekipi Širokog večeras je bio Karačić sa 23 poena, dok je Drežnjak dodao 19 poena. U ekipi Slobode istakao se Muratović koji je ubacio večeras 16 poena.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Prvenstvo BiH, 15. kolo:

Široko - Sloboda 83:64 (16:16, 18:18, 25:17, 24:13)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi