Široki traži bodove u Vršcu

Bh. prvak još bez pobjede u NLB ligi

Široki traži bodove u Vršcu

U okviru 3. kola regionalne košarkaške NLB lige prvak Bosne i Hercegovine Široki gostuje u Vršcu kod Hemofarma, gdje će pokušati doći do prve ovosezonske pobjede.

Ekipa aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine u prva dva kola ne zna za slast pobjede, ali, koliko to može biti utješno, ne zna ni njihov današnji protivnik Hemofarm.

"Hemofarm ima veoma snažnu i jaku ekipu i predstavlja negativno iznenađenje što do sada još nisu zabilježili pobjedu u regionalnoj ligi. Za nas ovaj susret nema veliku rezultatsku težinu, jer uloga favorita pripada domaćinima. Međutim, upravo ta rasterećenost mogla bi nam donijeti pozitivan rezultat u Vršcu", rekao je Ivan Siriščević, košarkaš bh. prvaka.

Međutim, problem za Široki u današnjem duelu u Vršcu moglo bi predstavljati neigranje kapitena ekipe, iskusnog centra Šimeta Špralje, umjesto kojeg će mjesto u startnoj petorci najvjerovatnije dobiti Frano Čolak.

Susret 3. kola regionalne košarkaške NLB lige između Hemofarma i Širokog igra se danas u Vršcu, sa početkom u 17 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.