Široki želi pobjedu na Pecari

U Širokom Brijegu gostuje Igokea

Široki želi pobjedu na Pecari

Prvi susret polufinala košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine danas će na Pecari odigrati Široki Eronet i Igokea Partizan.

U redovima ekipe sa Pecare su svjesni da za protivnika imaju vrlo kvalitetnu ekipu, ali su odlučni u namjeri da u ovoj seriji iskoriste prednost domaćeg parketa, s obzirom na to da su sezonu završili na drugom mjestu.

Veliki je ulog u ovoj seriji, jer pobjednik dvoboja između nas i Igokee će najvjerovatnije naredne sezone osigurati učešće u regionalnoj NLB ligi. Aleksandrovačni su kroz cijelu sezonu igrali na visokom nivou i nikako nisu ekipa koju bi smjeli potcijeniti. Međutim, na našoj je strani prednost domaćeg parketa, a to ne bi smjeli propustiti“, kazao je za SportSport.ba košarkaš Širokog Ivan Siriščević.

Prvi susret polufinalne serije između Širokog Eroneta i Igoeka Partizan na programu je danas, u dvorani Pecara u Širokom Brijegu sa početkom u 20 sati. Dan poslije, u nedjelju, u Skenderiji se igra drugo polufinale između Bosna ASA BHT i Sloboda Dite.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.