Sjajan meč na otvaranju i velika pobjeda Warriorsa

Pobjeda Warriorsa

Sjajan meč na otvaranju i velika pobjeda Warriorsa

Midhat Šljivak

Košarkaši Golden State Warriorsa pobjedom su otvorili veliko finale NBA lige. Oni su u prvom meču na svom parketu savladali Cleveland Cavalierse nakon produžetaka rezultatom 108:100.

Loše Warriorsi otvaraju meč. Fantastičnom odbranom i odličnim šutem Cavaliersi dominiraju prvom četvrtinom, nakon koje su imali 10 poena prednosti, 29:19.

Potom se budi Stephen Curry. Zajedno sa ostatkom tima konačno počinje pogađati otvorene šuteve, pa sredinom druge četvrtine Golden State nakon drugo vremena konačno dolazi do vodstva. 

Uspjeli su i da odu na plus pet u dva navrata, ali prvo poluvrijeme trojkom sa zvukom sirene završava JR Smith, pa na odmor Cleveland odlazi sa tri poena prednosti, 51:48.

Fantastičnu košarku donosi i drugo poluvrijeme. Tim iz Clevelanda vodi gotovo cijelim tijekom treće četvrtine, ali poenima Iguodale u posljednjih 12 minuta se ulazi neriješenim rezultatom, 73:73.

LeBron James i Kyrie Irving su nastavili pogađati apsolutno sve u posljednjoj dionici. Uzvraćaju na drugoj strani Stephen Curry i Klay Thompson, da bi u samom finišu s dva bacanja Timofey Mozgov odveo utakmicu u produžetke. Pogodio je za 98:98, da bi zatim Irving izblokirao polaganje Curryja, dok su na drugoj strani pobjedu promašili James i Shumpert.

Ušlo se u dodatnih pet minuta u kojima Cavaliersi ostaju bez Irvinga, koji se povrijedio. Golden State sjajnom odbranom limitira Cavse na samo dva poena, te na kraju dolaze do pobjede na otvaranju NBA finala.

Stephen Curry je predvodio Warriorse s 26 poena i osam asistencija, Klay Thompson je dodao 21, a na drugoj strani uzaludan je bio učinak LeBrona Jamesa, koji je meč završio s 44 poena, osam skokova i šest asistencija. Irving je dodao 23 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti