Sjajna partija Domercanta

Lega Basket

Sjajna partija Domercanta

Počelo je doigravanje i u talijanskoj Legi Basket. U prvim utakmicama četvrtfinala sigurne pobjede su upisali svi domaći timovi. Najubjedljiviji je bio branilac naslova, Montepaschi.

Montepaschi je u prvoj utakmici slavio ubjedljivu pobjedu protiv Benettona rezultatom 118:79, a najbolji u redovima Montepaschija bio je naš reprezentativac Henry Domercant, koji je ubacio 19 poena uz sjajan šut za tri poena 5/6. U redovima Benettona Jasmin Hukič je ubacio 8 poena.

AJ Milano je bio bolji od Montegranara sa 72:65. Morris Finley je ubacio 16, a Richard Mason 14 poena kod Armanija, dok su Marcus De Souza i Gregg Brunner kod Montegranara ubacili po 12 poena.

Ni u trećoj večerašnjoj utakmici nije bilo iznenađenja. Cantu je bio bolji od Virtusa iz Bologne sa 75:64 i poveo je sa 1-0 u seriji. Maarten Leunen je bio najefikasniji sa 16 poena, Vladimir Micov je dodao 15, a kod Virtusa su bolji od ostalih bili Aaron Jackson i David Moss sa po 14 postignutih poena. Dušan Vukčević je ubacio 8 poena kod Virtusa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.