Sjajna utakmica u Istanbulu: Anadolu Efes bolji od Maccabija

Jedna od boljih utakmica ove sezone u Euroligi

Sjajna utakmica u Istanbulu: Anadolu Efes bolji od Maccabija

Košarkaši Anadolu Efesa nadigali su izraelski Maccabi u utakmici 7. kola Eurolige rezultatom 91:89. 

U utakmici koja je ponudila skoro sve što košarka može ponuditi turski predstavnik bio je bolji baš za ovaj koš prednosti kojim je dobio utakmicu. 

Lišen usluga Larkina i Dunstona domaći tim je smogao snage odigrati sjajnu napadačku utakmicu a prevaga u odsustvu ovog dvojca bio je sjajni Rodrigo Beabuois. Imao je u par navrata ove utakmice Maccabi prednost i od 8 razlike no nije izraelski prvak uspijevao naplatiti sve to, ni stvoriti neku osjetniju razliku ni u momentima kada Efesu nije išlo ništa od ruke. Naravno i bez ovog dvojca Efes ima dovoljno košarkaša koji mogu prelomiti. Ovaj put je to bio Beabuois koji je odigrao fantastičnu utakmicu i uz 23 poena ubilježio fantastičan indeks korisnosti od 36. Osim sjajnog napada Beabuois je uspio čistom blokadom zaustaviti šut Wilbekiena na isteku utakmice koji je Maccabiju mogao donijeti pobjedu jer se radilo o pokušaju za 3 poena. 

Uz njega su sjajne utakmice odigrali i Pleiss sa 20 poena, Moermann sa 17 i Simon s 13 koševa. Bryant je postigao 22 koša za Maccabi a s 15 ga je pratio Wilbekien. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi