Maccabi nakon produžetka savladao Khimki

Sjajna utakmica u Podmoskovlju

Maccabi nakon produžetka savladao Khimki

Košarkaši Khimkija i Maccabija večeras su odigralu fantastičnu utakmicu u okviru 5. kola Eurolige.

Pobjeda je na kraju pripala gostima iz Izraela rezulltatom 89:87 no da je i Khimki slavio ne bi bilo nimalo nezasluženo. 

Od samog početka gledali smo vrhunsku košarku s obje strane. Khimki je nastupio s povratnicima nakon ozljeda i korone i odmah se to vidjelo na igri ruskog euroligaša koji će kako vrijeme odmicali sigurno biti sve ozbiljniji suparnik svima. Alexey Shved je u prvom nastupu ove sezone odmah bio sjajan, iako je bilo problema sa šutom. Vodio je svojevrtstan rat s Maccabijevim Tylerom Dorseyem koji je s druge strane bio najraspoloženiji za igru. Na kraju je upravo Dorsey bio čovjek odluke. Amerikanac je 9 sekundi do kraja pri prednosti Khimkija od 81-78 zabio trojku koja je na kraju, ispostavilo se, donijela produžetak. 

Tamo je u čvrstih dodatnih 5 minuta gdje je Dorsey stao nastavio Elijah Bryant koji je s dvije trojke zapečatio sudbinu Khimkija. Shved se na kraju zaustavio na 32 poena (9/23 iz igre) i s čak 11 asistencija. Dobri su bili Monroe s 15 i Booker s 14 poena. Tyler Dorsey postigao je 26 koševa za Izraelce a odlično su igrali Žižić koji je zabio 16, te Caloiaro s poenom manje. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi