Sjajni Lešić nezaustavljiv na Pecari

Poraz Širokog

Sjajni Lešić nezaustavljiv na Pecari

Midhat Šljivak

Košarkaši Širokog poraženi su večeras na Pecari u 15. kolu ABA lige od Radničkog iz Kragujevca rezultatom 81:79.

Veoma interesantna i izjednačenja košarka viđena je tijekom cijelih 40 minuta na Pecari. U prvih 10 minuta igre Radnički je imao vodstvo od jedan razlike 19:18, da bi se neizvjesna utakmica nastavila i u drugom periodu.

Igralo se većinom koš za koš, ekipe su imale određeni period igre u kojem su bile bolje, a na poluvrijeme je tim iz Kraujevca otišao vodstvom 42:41.

Nešto bolju igru prikazali su Širokobriježani u trećoj četvrtini. Ovaj dio igre su  domaći košarkaši dobili 22:16, te su u posljednju četvrtinu ušli s pet poena prednosti 63:58.

Radnički je bolje otovorio posljednju četvrtinu. Serijom 10:2 došli su do plus tri 68:65, a potom je ponovo krenula igra koš za koš. U posljednji minut se ušlo vodstvom Radničkog 78:77. Lešić promašuje dva bacanja, što kažnjava Jones na drugoj strani za vodstvo Širokog.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Ipak, Lešić se iskupio u posljednjim sekundama za vodstvo 81:79, a Široki nije uspio iskoristiti zadnji napad, te je Radnički došao do pobjede.

Sava Lešić je predvodio Radnički s 24 poena i 13 skokova, Mlađan je dodao 17, a Marinović 15. Kod Širokog je Buva ubacio 22, a Opačak 20 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.